Aspiri la o cariera in videochat? Invata tehnicile esentiale prin care poti pasi in acest domeniu! - Studio Videochat
15724
post-template-default,single,single-post,postid-15724,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Aspiri la o cariera in videochat? Invata tehnicile esentiale prin care poti pasi in acest domeniu!

Aspiri la o cariera in videochat? Invata tehnicile esentiale prin care poti pasi in acest domeniu!

Potrivit statisticilor privind schimbarile de cariera, o persoana isi schimba in medie cariera de cinci pana la sapte ori pe parcursul vietii profesionale. Indiferent daca obiectivele carierei si valorile s-au schimbat sau sunteti doar gata sa incercati ceva nou, abordarea unei schimbari de cariera poate fi o perspectiva descurajanta, in sensul in care va trebui sa iesi din zona ta de confort.

Totusi, daca iti doresti cu ardoare o cariera in videochat, va trebui sa urmezi sfaturile expertilor cu privire la ce sa va ganditi cand incepeti o schimbare de cariera si cum sa va asigurati primul loc de munca in profesia aleasa:

Intelege-ti motivele
Primele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand planifici o schimbare de cariera este motivul pentru care vrei sa o faci si de ce acum e cel mai bun moment pentru a face acest lucru. Timpul este totul, pentru ca este nevoie de angajament, energie, concentrare si dedicare pentru a face o miscare reusita si trebuie sa fii 100% pregatita sa te angajezi in acest proces.

Merita, de asemenea, sa te gandesti la lucrurile la care va trebui sa renunti. Este important sa fii pozitiva cu privire la motivul pentru care te-ai hotarat sa faci o schimbare in cariera. Niciun angajator nu vrea sa auda ca vrei un nou loc de munca pentru ca erai nemultumita de cel vechi. Identifica motivele reale, palpabile, care te-au condus spre acest pas.

Construieste o retea de contacte in domeniu
Poate ca ai tot mers la interviuri de angajare in sectorul in care doresti sa profesezi, fara, insa, a primi si acceptul angajatorului. Aplicatiile scrise nu sunt adesea usa unei noi cariere. Este mai bine sa discutati cu oamenii despre munca pe care o fac, deoarece acest lucru va ajuta sa aflati daca vi se potriveste sau nu jobul de model videochat.

Intalnirea cu oamenii fata in fata va pune intr-o pozitie mult mai puternica pentru a cere sfaturi. S-ar putea sa gasiti un mentor sau un sponsor pentru noua voastra cariera! Ajungeti la oamenii din retea, stabiliti o intalnire la cafea, mergeti la intalniri si mese de networking si ajungeti in fata oamenilor.

Daca doriti sa faceti o schimbare de cariera, oamenii trebuie sa isi aminteasca de voi si sa va recomande.

Evalueaza-ti punctele forte si subliniaza-le in CV si in interviu
Asigurati-va ca CV-ul si scrisoarea de intentie arata abilitatile care se potrivesc cu postul modelului videochat, chiar daca fundalul experientei voastre anterioare este neconventional. Evidentiati cuvintele cheie, competentele, trasaturile, abilitatile si limba utilizata, apoi subliniati cu preponderenta experienta si realizarile obtinute.

Scrieti un scurt profil in partea de sus a CV-ului, care sa va descrie experienta si de ce intentionati sa va schimbati cariera. Scrisoarea de intentie ar trebui sa completeze CV-ul si sa se concentreze asupra motivului pentru care doriti aceasta oportunitate speciala pentru care aplicati ca parte a schimbarii carierei.

Fie ca incepi sa te gandesti la schimbarea carierei, fie ca te gasesti deja in cautarea unui loc de munca in videochat, este vital sa gasesti „portitele” care sa te conduca spre o decizie sigura si asumata.

Daca iti doresti cu adevarat sa devii model videochat si aspiri la o cariera fulminanta si venituri colosale, investigheaza si identifica acele studiouri care ofera cele mai bune bonusuri de performanta si stabileste o intalnire. Fata in fata, lucrurile devin mai usor de discutat.