Sfaturi despre cum sa iti incepi viata profesionala imediat dupa absolvire - Studio Videochat
15704
post-template-default,single,single-post,postid-15704,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Sfaturi despre cum sa iti incepi viata profesionala imediat dupa absolvire

Sfaturi despre cum sa iti incepi viata profesionala imediat dupa absolvire

Anii de studiu sunt, considera majoritatea persoanelor, cei mai frumosi si intensi, in sensul in care atunci au loc majoritatea intamplarilor care raman intiparite in albumul care se redeschide peste ani. Totusi, odata cu finalizarea acestora, teama de esec, de a nu gasi un job in domeniul pe care fiecare l-a studiat, se dovedeste a fi o proba de foc, impunand asumarea unor frustrari in cazul in care jobul visat nu poate fi accesat la finalul studiile.

Pune-te pe primul loc

De cele mai multe ori, un factor important in procesul decizional il reprezinta membrii familiei. Ei pot spune ca job-ul ales de tine este prea indraznet, fara viitor, poate este greu de obtinut succesul in acea directie si motivele pot continua. Insa este important sa te gandesti la satisfactia ta personala, profesionala si financiara inainte de a te aventura intr-o decizie care nu te multumeste pe deplin si sa iti asumi hotararea care iti poate schimba viitorul.

Evita deciziile care impun optiuni limitate

Aplicarea pentru locuri de muncă este mult ca si cum ati aplica pentru facultate, unde aveti o paleta larga de optiuni, unde unele sunt sigure, iar altele strict facultative. Ideal in procesul decizional asupra primului job este sa va raportati la o gama larga de optiuni, evident, relevante pentru domeniul in care doriti sa activati. Spre exemplu, un trup armonios si o frumusete naturala se pot pune in evidenta in job-ul de top model, acolo unde beneficiile depasesc orice asteptari pe care le-ati putea avea de la orice alta profesie.

Actualizati-va profilul din social media

Specialistii HR recomanda ca, odata depasit pragul de 20 de ani, sa se acorde o atentie deosebita imaginii din online, care poate fi utilizata de potentiali angajatori in procesul decizional asupra angajarii voastre. Actualizarea profilului din retelele sociale este viatala, mai ales atunci cand job-ul se raporteaza in mod deosebit la integritatea si calitatea personala, factor care poate face diferenta in contextul concurentei. Toate femeile au un trecut, insa important este prezentul si potentialul lor de a obtine un viitor stralucit.

Succinta si la obiect, aceasta ordine a criteriilor care va promit obtinerea unui job imediat dupa absolvire ridica asteptari inalte. In momentul de fata, specialistii in HR se raporteaza la potentialul personal si profesional al angajatilor, in timp ce mediul online influenteaza procesul decizional in sensul in care acolo se poate vedea cu exactitate cine sunteti si care este adevarata atitudine dincolo de job.